socials social media byniens

5 tips voor video marketing strategie

Online video’s zijn hot. Maar dat is geen goede reden om er mee te beginnen. Waarom zou je kiezen voor video marketing? Wat zijn jouw voordelen? En hoe kun je dit het beste inzetten. Graag deel ik 5 tips voor een succesvolle video marketing strategie.

Waarom video marketing?

Videomarketing heeft als doel, net als alle anderen marketingmiddelen, om van mensen in je doelgroep je klant te maken. Het is belangrijk om een goede marketingmix op te zetten, zodat jouw potentiële klant via verschillende kanalen getriggerd wordt om iets bij jou af te nemen.

Dankzij de kracht van video marketing ben je in staat jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen. Je kunt meer betrokkenheid creëren, nieuwe leads genereren, je naamsbekendheid vergroten, de verkopen stimuleren, of jouw verkoopcijfers naar recordhoogtes brengen.

TIP 1: Waar moet ik video’s over maken?

Een vraag die ik veel krijg. Als je begint met video’s moet je duidelijk voor ogen hebben wat het doel is. Unieke content is goed, als dit ook is wat je klant wil zien. Maak het vooral niet te ingewikkeld. Probeer vanuit de klant te denken, en niet vanuit wat jij wilt zien. Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf, of bij het bedrijf.

TIP 2: Videotype bepalen

Wanneer je doel voor ogen hebt is het belangrijk om te bepalen wat voor type video je gaat lanceren. Wanneer je nieuwe klanten wilt aantrekken, moet je denken aan promotievideo’s of webinars. Wil je jouw klanten meer instrueren zijn praktische video’s het juiste type, productdemo’s. Ook kan je werken met gepersonaliseerde video’s of testimonials om te klant over te halen tot koop of om bijvoorbeeld bij jou te komen werken.

TIP 3: Script en story

In elk videoproject vormt het script eigenlijk de complete basis. Het is de fundering van een video, het is eerste bouwsteen van de video, het is punt van waaruit je verder kunt gaan werken. Bij het schrijven van het script is het wenselijk dat je het script zo kort mogelijk houdt.  Om de kijker tot het laatste moment geboeid te houden is het advies om gebruik te maken van de Golden Circle van Simon Sinek. Deze theorie wordt veelvuldig toegepast bij het bedenken van een video en dat is niet zonder reden. Bekijk de TED Talk hierover.

Zorg ook voor een storyboard, waarin de verschillende scenes plaats. Dit zorg voor een duidelijk beeld en een essentiële stap in het gehele proces van het maken van een video. Door een storyboard te maken, weet je de gehele video alvast voor jezelf te visualiseren. 

TIP 4: Productie van de video

Nu het script en het storyboard helemaal klaar zijn kan je aan de slag met de video. Pak niet gelijk de camera. Maak een planning met alle betrokken. Zorg voor de juiste locatie. Houdt rekening met geluid en licht. Zeker als je opnamen buiten zijn kan je last hebben van omgevingsgeluiden en moet je rekening houden met het weer. Denk ook aan styling en verschillende attributen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

TIP 5: Hoe zet ik de video’s in?

Een goede video marketing strategie is erg belangrijk. Bombardeer je je doelgroep op alle kanalen met dezelfde video? Zeker niet. Elke kanaal heeft zijn eigen doelgroep, kijk hier goed naar. Op LinkedIn is je publiek meer op zoek naar concrete tips, terwijl op Facebook wil iemand meer grappige content zien. Zelf adviseer ik altijd om één lange video als basis te maken. Dat is je kerncontent waaruit je dan kleinere snippets selecteert om op andere kanalen te gebruiken.

Neem bijvoorbeeld dit video-interview als kerncontent.

  • Die gebruiken we in een uitgebreide blogpost
  • Een kleine teaser eruit is perfect voor Facebook
  • 1 concrete tip eruit knippen en voila: we hebben content voor LinkedIn

Zo maak je van 1 video 3 verschillende filmpjes, waarmee je vervolgens alweer een paar weken verder kan.

Aan de slag!

Video marketing biedt veel mogelijkheden ook voor jouw merk! Consumenten blijven video verkiezen boven andere vormen van content. Laat daarom je kansen niet schieten en maak video onderdeel van je marketingstrategie! Hoe langer je wacht, hoe meer klanten je verliest.

Zie je door het bomen het bos niet meer en kan je wel hulp gebruiken. Dan help ik jou graag. Samen werken aan jouw bedrijf hoe tof is dat? Ik vind het belangrijk dat online content 100% van jou is. Of het nu gaat om de fotografie, video’s of social media post. Daarom is het essentieel om hierin samen te werken! Ik zorg voor die structuur en creatieve content en jij vult hierin aan vanuit jouw bedrijf.

Neem contact met mij op.

Onderzoek

Uit onderzoek door Kayako, een klantenserviceplatform, is gebleken dat 68% van de klanten liever een video kijkt dan dat ze de klantenservice moeten bellen. Een onderzoek van Hubspot  laat zelfs zien dat 72% van alle leads het liefst via een video op de hoogte wordt gebracht over bepaalde diensten of producten. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat 50% van alle internetgebruikers reeds gebruik maakt van video’s. Zij zoeken bewust naar video’s om meer informatie in te winnen en/of om uiteindelijk de juiste keuzes te gaan maken. Dit is vaak de laatste stap die potentiële klanten zetten voordat ze naar een fysieke winkel of een webshop toe gaan om een aankoop te verrichten. Bedenk ook hoe jij dit het liefst ziet.

Nina van der sluis byniens fotograaf social media content creator

Samen aan de slag met jouw content?

Samen werken aan jouw bedrijf hoe tof is dat? Ik vind het belangrijk dat online content 100% van jou is. Of het nu gaat om de fotografie, video’s of social media post. Daarom is het essentieel om hierin samen te werken! Ik zorg voor die structuur en creatieve content en jij vult hierin aan vanuit jouw bedrijf.

Neem contact met mij op.

Instagram

YouTube

LinkedIn